Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Efter lansering - checklista

Här går vi igenom några steg som är bra att gå igenom efter att en webbplats har lanserats.

Logga in på den publicerade sajten

Ni ska nu logga in med ert LucatIDwww.xxx.lu.se/user och inte via prodwebb8.lu.se

Testa länkar

Testa att alla länkar fortfarande fungerar på webbplatsen. Kontrollera särskilt att länkar inte går till ”prodwebb8.lu.se”. Om ni bytt domännamn glöm inte att ändra i LUCAT och eventuella andra ställen där webbadressen angivits.

Tillgänglighetsredogörelse

Om ni inte redan har gjort det, fyll i er tillgänglighetsrapport

Google Analytics

Vi har aktiverat webbanalysverktyget Google Analytics på er webbplats. För att komma åt er statistik behövs ett Google-konto. Om ni redan har ett Goolge-konto kan ni fortsätta logga in med detta som tidigare. Om ni inte har ett Google-konto sedan tidigare behöver ni skapa ett. Skapa gärna ett nytt användarnamn som är baserat på organisation, snarare än ett personligt konto. När ni gjort detta mailar ni användarnamnet till Servicedesk [at] lu [dot] se och anger att det gäller Google Analytics i Drupal 8.

Sökfunktionen

Sök-funktionen kommer att aktiveras på er nya webbplats men kan ta upp till 24 timmar att börja fungera .

Kalenderdelningen

För att få tillgång till kalenderdelningen på er Drupal 8-webbplats behöver ni fylla i följande formulär: https://calendar.prodwebb8.lu.se/webform/anmalan_ny_kalendarium. Vi kommer då att aktivera kalenderdelningen till er och sen kommer ni kunna dela händelser till er nya sajt.

Mer information om den nya kalenderdelningen.

Ändring av webbplatsansvarig

Glöm inte att i framtiden anmäla en eventuell ändring av webbplatsansvarig. Länk till formulär för byte av webbplatsansvarig.

Byte av webbplatsägare anmäls till Servicedesk. 

Support

Vid frågor, vänligen kontakta servicedesk [at] lu [dot] se

Ange alltid webbplatsens eller sidans URL som ärendet gäller.