Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Google Analytics

Google Analytics är ett analysverktyg du kan använda dig av för att mäta webbplatstrafiken på din webbplats. Verktyget ingår i den universitetsgemensamma webblösningen i Drupal och har tidigare erbjudits till lanserade webbplatser men håller på att bytas ut. Webbplatser som lanseras under bytet kan fortfarande få Google Analytics och webbplatser som har Google Analytics kopplat i nuläget kommer att fortsätta ha det under en period. Data från insamlingen kommer att sparas under tid framöver.

Webbplatser som lanseras under bytesprocessen kan fortfarande få tillgång till Google Analytics. För befintliga webbplatser kopplade till Google Analytics fortsätter analysverktyget att fungera som vanligt under ytterligare tre månader efter att övergången sker och insamlad data sparas i ytterligare ett år.

Få tillgång till Google Analytics för din webbplats

För att få tillgång till webbplatsens trafik i Google Analytics behöver du göra följande:

  1. Skapa ett Google-konto, också kallat Gmail-konto. Du kan skapa ett Google-konto med din e-post du har fått via Lunds universitet.
  2. servicedesk [at] lu [dot] se (Skicka uppgifterna i ett mail till Servicedesk). Ange ditt användarnamn för Google-kontot och webbplatsadressen (URL) till vilken du vill få Google Analytics.  

Du får inloggningsuppgifterna för Google Analytics skickade till ditt e-postkonto i Google

När vi är klara svarar vi dig och skickar en bekräftelse i ditt ärende. Du får också samtidigt dina inloggningsuppgifter för Google Analytics skickade till din e-post för Google-kontot.