Dags att rensa bort jubileumsmärkningen

350-årsjubileet

Slutdagen för Lunds universitets 350-årsjubileum närmar sig. Jubileumsmärkningen i sidhuvudet på webbplatsen försvinner av sig självt för den som använt den i den universitetsgemensamma webblösningen. Lite handpåläggning kan emellertid krävas av er som publicister när det gäller jubileumsmärkta puffar och bildspel.

Söndagen den 28 januari avslutas Lunds universitets 350-årsjubileum. För webbplatser inom den universitetsgemensamma webblösningen innebär det att all jubileumsmärkning i sidhuvudet plockas bort tisdagen den 30 januari. Nyutvecklad eller rättad programkod skickas alltid ut på tisdagar i vårt system – det är därför ändringarna slår igenom just då.

När det gäller jubileumsmärkningen av puffar och bildspel – i form av ett blått band med jubileumssymbolen – kommer möjligheten att lägga till eller ta bort denna märkning samtidigt att försvinna.

Det kan därför vara bra att innan den 30 januari gå in och ta bort märkningen på de puffar eller bildspel man vill kunna återanvända längre fram.

Glömmer man det, så är det förstås ingen katastrof – avpublicera bara den gamla puffen och skapa en ny i stället.