Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Information inför sommaren 2019

Information inför sommaren

Under perioden vecka 25 till och med 31 har vi längre handläggningstider i supporten och användarstödet. 

Användarstöd och support

Processen för användarstöd och support fungerar som vanligt – ni skickar in era ärenden till Servicedesk, men ärenden som kräver djupare analys kommer att besvaras först vecka 32.

Beredskap finns för akuta incidenter i Drupal, det vill säga om hela eller delar av den universitetsgemensamma webblösningen går ner. Mindre incidenter som inte påverkar driften kommer däremot först att behandlas vecka 32.

Nya webbplatser i Drupal

Under veckorna 27–32 kommer vi inte att hantera intresseanmälningar av nya webbplatser.

Sista dag för lansering av färdigbyggda webbplatser före sommaren är onsdagen den 10 juli. Observera att ni behöver ha anmält önskat lanseringsdatum till Servicedesk senast två veckor tidigare, det vill säga den 26 juni. Anmälningar om lanseringar av färdigbyggda webbplatser kommer att kunna ske igen från och med 15 augusti.

Webbaserade utbildningar

Vi tar kontinuerligt emot anmälningar till våra webbaserade utbildningar för webbplatsansvariga och webbpublicister i Drupal – även under sommaren.  De webbaserade utbildningarna kommer att fortsätta under hela perioden, även om det kan ta längre tid att bli registrerad, få svar på frågor och att bli godkänd.

Vi ger inga garantier för hur snabbt ni kan bli inlagda på utbildningen eller få svar på eventuella frågor. Granskning och godkännande av slutuppgift kan dröja någon vecka.

Anmäl ändringar

Vi vill påminna om att all information skickas ut direkt från Drupal, och att det därför är viktigt att din verksamhet har rätt kontaktuppgifter inmatade.

Det betyder att ni ansvarar för att meddela ett eventuellt byte av webbplatsägare (görs till Servicedesk) eller webbplatsansvarig (görs via formulär: http://lathunden.prodwebb.lu.se/form/byte-av-webbplatsansvarig).

 

Trevlig sommar!

 

Webbavdelningen

Sektionen Kommunikation


Vid frågor, kontakta servicedesk [at] lu [dot] se. Glöm inte att ange URL (webbadress) för sidan ärendet gäller.