Information inför sommaren 2021

Information inför sommaren

Under perioden vecka 27 till och med 32 har vi längre handläggningstider i supporten och användarstödet.

Processen för användarstöd och support fungerar som vanligt – ni skickar in era ärenden till Servicedesk, men ärenden som kräver djupare analys kommer att besvaras först vecka 33.

Beredskap finns för akuta incidenter i Drupal, det vill säga om hela eller delar av den universitetsgemensamma webblösningen går ner.

Mindre incidenter som inte påverkar driften kommer däremot först att behandlas vecka 33.

Nya webbplatser i Drupal

Under veckorna 27–32 kommer vi inte att hantera intresseanmälningar av nya webbplatser.

Sista dag för lansering av färdigbyggda webbplatser före sommaren är den 8 juli. Observera att ni behöver ha anmält önskat lanseringsdatum till Servicedesk senast den 5 juli.

Webbaserade utbildningar

Våra webbaserade utbildningar för webbpublicister och sajt admins fungerar som vanligt under sommaren. Det som eventuellt kan dröja någon vecka är tilldelning av behörighet efter genomgången sajt admin-utbildning eftersom det görs manuellt. Samma sak gäller om du har frågor som rör själva utbildningen.

Anmäl ändringar

Vi vill påminna om att all information skickas ut direkt från Drupal, och att det därför är viktigt att din verksamhet har rätt kontaktuppgifter inmatade.

Det betyder att ni ansvarar för att meddela ett eventuellt byte av webbplatsägare (görs till Servicedesk) eller webbplatsansvarig (görs via formuläret Byte av webbplatsansvarig).

Utveckling i Drupal

Ta för vana att läsa på i vår Utvecklingslogg om utveckling av den universitetsgemensamma webblösningen som direkt påverkar webbplatsansvariga och publicister. Därifrån länkar vi numera till relevanta uppdateringar av guiderna i Drupallathunden.

Webbtillgänglighet

Arbetet med webbtillgänglighet är ingen engångsinsats, utan måste göras kontinuerligt i takt med att webbplatsen utvecklas. Tänk på att hålla webbplatsens obligatoriska tillgänglighetsredogörelse uppdaterad så att den stämmer överens med de faktiska förhållandena på din webbplats.

Läs i lathunden om hur du arbetar med tillgänglighetsredogörelsen och hur du skapar den obligatoriska länken till den:

Trevlig sommar!

Webbavdelningen