Kalendariet får nya funktioner

Skärmklipp från Drupals administrationsgrnässnitt
Kalendariet förbättras och får bland annat en minikalender i högerspalten

Det upplägg för kalendariet som tidigare provats på lu.se införs nu – tillsammans med ytterligare förbättringar – på alla sajter i den universitetsgemensamma webblösningen i Drupal.

Här är de viktigaste förändringarna då det nya kalendariet tas i drift tisdagen den 6 mars. Kom ihåg att informera publicister och bestäm hur ni vill göra med de utvalda evenemangen.

• En minikalender i högerspalten ersätter datumfilter.

• Bilder visas i listningen. Saknas bild visas i stället universitetets sigill.

• Fliken "Arkiv" har tagits bort eftersom den funktionaliteten nås med hjälp av minikalendern i högerspalten.

• Två obligatoriska flikar finns nu: "Utvalda evenemang" och "Hela kalendariet". För att en händelse ska synas under fliken "Utvalda evenemang" klickar man bara i en ruta i en flik i administrationsgränssnittet. Där finns också möjlighet att välja bakgrundsfärg och att välja bort ingressen.

Skärmklipp från Drupals administrationsgrnässnitt
Markera händelsen.

• De utvalda evenemangen presenteras på ett mer aptitligt sätt och ger möjlighet att lyfta fram särskilda händelser. Det går inte att stänga av utvalda evenemang, men om man inte väljer ut några, så blir listningen tom och en text förklarar att utvalda evenemang saknas.

• Webbadressen är nu mera logiskt uppbyggd vilket gör det enkelt att länka till en viss dag eller månad i kalendariet (till exempel i en puff: "Se våra spännande föreläsningar på Satsdelsdagen")

• Listan med händelser blir en enda lång listsida, i stället för att fördela sig på flera sidor vid många händelser. Max 20 händelser visas från början, därefter kan användaren klicka fram fler med hjälp av knappen "Hämta fler händelser".

• För att markera kalendariehändelser som utvalda krävs behörigheten section editor, site editor eller site administrator. Vanliga kalendariepublicister (calendar writer) har alltså inte möjlighet att markera händelser som utvalda.

• Den nya visningen för kalendariet kommer att fungera utan åtgärder från webbplatsansvariga eller publicister. Fliken Utvalda händelser är dock tom tills man har markerat några händelser som utvalda.