Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Ny sektion för visning av bildboxar på undersidor

Nu finns möjligheten att använda en ny sektion på undersidor som har plats för två lika stora bildboxar bredvid varandra. Sektionen är endast avsedd att användas för bildvisning och inga andra innehållsboxar kan placeras i de två kolumnerna.

Tidigare har det inte varit möjligt att lägga till en sektion med två lika stora kolumner på undersidor. Nu har en ny sektion lagts till i layout-läget med två kolumner där vardera har spaltbredd 4,5. I kolumnerna är det möjligt att lägga två bildboxar sida vid sida, för att kunna visa upp två lika stora bilder bredvid varandra. Ingen annan innehållsbox kan placeras i den här sektionen.

Val av bilder och format

När du använder dig av det här innehållsblocket kan du placera en image box i vardera kolumn, men det är också möjligt att stapla image boxar i kolumnerna. I det fall du väljer att placera en image box i en av kolumnerna men flera image boxar i de andra behöver du ställa in så att den bild som ligger ensam i en kolumn anpassar sig till den sammanlagda höjden av image boxarna i den andra kolumnen. Det gör du genom att välja Adjust height to surrounding content när du skapar image boxen. Om du vill skapa en layout med en stående bild behöver du också beskära bilden i ett bildbehandlingsprogram för att det ska se bra ut i Drupal. 

Rekommenderade mått för stående bilder

De mått vi rekommenderar för bilder som ska användas som stående bilder är 2400 pixlar (bredd) x 4900 pixlar (höjd).

Tre bilder i ett kollage som visar en man, Lunds universitetshus och en koala. Fotokollage.