Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Nya uppdateringar i Drupal #1 2017

Uppdatering i Drupal

Ny artikelmall

För att Lunds universitets artiklar ska vara lättare att läsa och vara optimalt anpassade till mobilen har en ny artikelmall tagits fram. Mallen gör det möjligt för publicisten att lyfta fram citat i texten, göra kopplingar till relaterat material, och arbeta med bilder i olika utsnitt. Detta öppnar också upp möjligheten att skapa features med en förhöjd läsupplevelse.

För frågor om artikelmallens utseende kan du kontakta Johan Nyman (johan [dot] nyman [at] kommunikation [dot] lu [dot] se) på sektionen Kommunikation.

Uppdateringen innebär framför allt att layouten på artiklarna för besökaren kommer se annorlunda ut. För er som publicerar artiklar finns det även några förändringar i användargränssnittet. I drupal-lathunden finns det nu uppdaterad information om den nya mallen: http://lathunden.prodwebb.lu.se/webbplatsansvarig/webbfunktioner/nyhets…

Observera: Artikelmallen är framtagen för att passa publicerat innehåll från tidigare skapade artiklar.

Lanseringen av den nya mallen kommer att ske torsdagen den 18 maj 2017.

Har du frågor om den nya funktionaliteten, kontakta gärna servicedesk [at] lu [dot] se

Lathunden

Även drupal-lathunden har fått en uppdaterad informationsstruktur som ska underlätta för nya besökare att hitta rätt.