Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Snabbare formulär – och långsammare

Skärmklipp som föreställer webbformulär.
Nu går det snabbare att skicka in webbformulär i den universitetsgemensamma webblösningen i Drupal.

Nu går det blixtsnabbt att posta webbformulär på sajterna – och återkopplingen i webbläsaren kommer omedelbart. Bekräftelsemejl och mejl till administratörer skickas däremot ut bara en gång i halvtimmen.

Tidigare har det gått lite trögt att posta webbformulär. Användare larmade om att det gick långsamt och vi upptäckte att våra egna formulär där man anmäler sitt intresse att gå över till Drupal tog över en minut att få iväg.

Det visade sig att de mejl som skickas då formulären postas – påminnelser till publicister och andra om att formulär skickats in, samt bekräftelsemejl till användarna – segade ner hanteringen.

Och ju fler mejl som skulle skickas, desto långsammare blev det.

Lösningen blev att lägga mejlen i kö och slå samman utskicken till vissa tidpunkter, en gång i halvtimmen.

Nu skickas formuläret in så snart användaren klickar på knappen och återkopplingen i webbläsaren kommer omedelbart.

Däremot dröjer alltså mejlutskicket, och har användaren otur så kan det dröja upp till en halvtimme innan bekräftelsen kommer via e-post.

De webbplatsansvariga och webbpublicister som använder den funktionen, uppmanas därför att understryka detta dröjsmål i den bekräftelse som visas på skärmen. På det viset kan vi undvika att frustrerade användare låter bli att skicka in samma formulär flera gånger.