Olika bloggmallar och startvyer

Beroende på om du har en blogg med mycket bilder eller en mer textbaserad blogg, så kan du välja mellan två olika mallar för startsidorna.

Bild- eller textbaserad mall

När du ansöker om en ny blogg så anger du vilken av mallversionerna som passar ditt innehåll bäst. I den textbaserade mallen visas inga bilder i gridvyn på startsidan, men du kan fortfarande arbeta med bilder i dina enskilda inlägg. Kom ihåg att det första du måste göra när du startar upp din nya blogg är att lägga till en huvudbild/header image. Detta ska finnas i såväl den bildbaserade mallen som den textbaserade. 

Inställningar för visning av inlägg

Det finns två vyer för visning av inlägg: rutnät/grid och expanderad/expanded vy. Standardvy när du skapar din blogg är rutnät/grid.

Så byter du startvy
Bloggbesökaren kan skifta mellan de båda startvyerna via symbolen högst upp till höger. Klicka för att förstora bilden.

Med rutnätet får besökaren en snabb överblick över flera inlägg samtidigt, vilket kan vara bra när du till exempel har många olika skribenter och många olika ämnen att visa upp. Den expanderade vyn ger istället besökaren möjlighet att läsa bloggen uppifrån och ner, på klassiskt vis. 

Vill du byta din standardvy så gör du detta genom att gå in under Anpassa > Inställningar för visning av inlägg. Rekommendationen är att du börjar med att byta till expanderad vy tills du har minst nio inlägg, eftersom rutnätet annars ser väldigt tomt ut, därefter kan du byta tillbaka till rutnät om det passar för din blogg. 

Så byter du inställning för visning av inlägg
Här byter du standardvy för bloggens startsida. Klicka för att förstora bilden.

Kontakt

Tekniska frågor

Servicedesk
servicedesk [at] lu [dot] se 
+46 46 222 90 00 

Ange alltid url för den blogg som ärendet gäller.

Relaterad information

Löpande information om till exempel uppdateringar i bloggarna publiceras på startsidan för bloggportalen:

Gå till blogg.lu.se