Widgets och sociala medier i sidfoten

Det finns fyra kolumner i bloggens sidfot där du kan placera olika widgets så som Arkiv, Prenumerera, Kategorier och länkar till andra sajter. Även ikoner som länkar till dina sociala kanaler hamnar i sidfoten om du aktiverar dem.

Lägg till dina widgets i sidfoten

Om du vill att funktioner så som Arkiv, Kategorier, Senaste inlägg, Länkar till andra sajter, Prenumerera och liknande widgets ska synas i din sidfot så går du in under Utseende > Widgetar. Det finns fyra kolumner i din sidfot som du kan aktivera och placera dina widgets i.

Prenumerera via epostnotiser

Om du vill använda widgeten som möjliggör för dina besökare att prenumerera på epostnotiser när ett nytt inlägg skrivs (Subscribe2), är rekommendationen att du placerar denna i kolumnen Footer – Newsletter, så att denna hamnar längst till höger.

När en person registrerar sin epost behöver du även informera om hur universitetet behandlar personuppgifter samt tänka på hur du hanterar och lagrar e-posten. 

Läs mer om vad du behöver informera om vid hantering av epost på Medarbetarwebben 

Lägg in din informationstext om hur eposten hanteras i din Subscribe2-widget i fältet Post Content, så hamnar denna direkt i anslutning till Prenumerera-fältet. 

Ikoner för sociala medier

För att lägga till ikoner som länkar till sociala medier i din sidfot, gå in under Utseende > Menyer och välj Skapa ny meny som du placerar i Footer/Social under Menyinställningar. Därefter skapar du dina anpassade länkar och lägger in url:n till din sociala kanal. Beroende på vilken url du lägger in, så skapas automatiskt rätt ikon i sidofoten under rubriken Följ oss/Follow us med direktlänk till din kanal.

Så lägger du till dina ikoner för sociala medier i sidfoten
Länkar till sociala medier lägger du in i Footer/Social Menu. Dessa visas som ikoner längst ner till vänster i sidfoten. Klicka för att förstora bilden.

RSS-flöde

Ikon och länk till RSS-flödet för din blogg skapas automatiskt och ligger alltid i sidfoten under Följ oss/Follow us.

Kontakt

Tekniska frågor

Servicedesk
servicedesk [at] lu [dot] se 
+46 46 222 90 00 

Ange alltid url för den blogg som ärendet gäller.

Relaterad information

Löpande information om till exempel uppdateringar i bloggarna publiceras på startsidan för bloggportalen:

Gå till blogg.lu.se