Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Gränssnittet för publicister

Här kan du se några utvalda delar av Drupals gränssnitt, hur det ser ut när du är inloggad. Du loggar in med ditt lucat-id (CAS-inloggning).

Administrationsmeny ligger högst upp i webbläsarens fönster. Menyns uppbyggnad består av flera nivåer och öppnas genom att föra muspekaren över ett menyalternativ.

Menyval beroende på behörighet

Innehållet i administrationsmenyn kan variera beroende på vilken behörighet du har.

Snabbredigeringsknappar

När du befinner dig till exempel på en sida eller artikel i inloggat läge har du tillgång till Drupals snabbredigeringsknappar. Syftet med knapparna är att du enkelt ska kunna gå till sidans redigeringsläge.

Redigeringsknapparnas funktioner kan variera beroende på vilken innehållstyp du befinner dig på, eller vilken behörighet du har.

Redigeringsläget

Ska du skapa nytt, eller redigera befintlig innehåll, öppnas ett överliggande "fönster". Det överliggande fönstret är själva redigeringsläget i Drupal och det är här du arbetar med ditt innehåll.

Textfält och inställningar i redigeringsläget varierar beroende på vilken innehållstyp du arbetar med. Bilden nedan visar ett exempel på hur redigeringsläget för en sida ser ut.

Layoutläget

I Drupals layoutläge kan du göra mer avancerad redigering av dina sidor. Här har du också större frihet att skapa ett attraktivt utseende på dina sidor. Speciellt för innehållstypen landing page behöver du kunna använda layoutläget eftersom den nästan uteslutande bygger på det.

Layoutläget bygger mindre på att fylla i information i textfält och mer på principen om att dra runt block med hjälp av musen.

I layoutläet finns också en del extra innehållsblock som inte finns tillgängliga i det traditionella redigeringsläget.

Tänk på att använda ditt goda omdöme då du använder alla kreativa möjligheter som detta läge ger.