Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Sök över hela universitetet

– letar information på alla webbplatser

Den centrala webbplatsen lu.se är en viktig del av den universitetsgemensamma webblösningen – där användarna förväntar sig att kunna söka på alla universitetets webbplatser, även om de inte ligger i Drupal.

Den universitetsgemensamma webblösningen i Drupal erbjuder webbplatser för verksamheter inom Lunds universitet. På en sådan webbplats är det naturligt att sökfunktionen inte bara ger sökträffar på den specifika webbplatsen, utan att den har ett bredare perspektiv.

Webbplatsen lu.se ligger också i Drupal, och sökfunktionen där behöver också ha en bredare träffyta än bara det universitetsgemensamma innehållet.

Därför ingår i Drupal en söklösning som omfattar hela Lunds universitet, oavsett vilka webbpubliceringsverktyg som används.

Sökplattformen Apache Solr används för att indexera allt innehåll på Druapl-sajterna, men även andra webbplatser "crawlas" med jämna mellanrum för att kunna presentera relevant innehåll också från de webbplatserna.