Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kalenderdelning - publicera på flera webbplatser

För att underlätta för den som önskar publicera kalenderhändelser i flera olika kalendarier på olika webbplatser vid Lunds universitet erbjuds en tjänst för kalenderdelning via calendar.prodwebb8.lu.se. En majoritet av webbplatserna vid Lunds universitet är anslutna till denna tjänst.

Flera kalendarier

Det är alltid möjligt att publicera händelser lokalt via de olika webbpubliceringssystem som finns vid universitetets olika verksamheter. Kalenderdelningen finns till för att underlätta för den som smidigt vill publicera en händelse i flera kalendarier samtidigt.

Det är också via calendar.prodwebb8.lu.se som du kan publicera händelser i det övergripande kalendariet på huvudsajten lu.se.

Tjänsten calendar.prodwebb8.lu.se bygger på webbpubliceringssystemet Drupal, så du som är van vid att publicera på en webbplats som ligger i den universitetsgemensamma webblösningen kommer snabbt att känna igen dig. 

Frågor och svar om den nya kalenderdelningen

Eftersom en del saker är nya i Drupal 8 med kalenderdelningen så har vi samlat vanliga frågor och svar på denna sida: Frågor och svar om kalenderdelningen i Drupal 8

Logga in och skapa händelse

Börja med att gå till calendar.prodwebb8.lu.se/user för att logga in. Klicka på "Inloggning för CAS" och logga in med ditt Lucat-ID:

Skärmklipp som visar inloggningsrutan i Drupal
Klicka på länken i bilden för att logga in med Lucat-ID.

Alla medarbetare vid Lunds universitet kan logga in och använda kalenderdelningen, och publicera händelser i kalendariet på lu.se. Vilka ytterligare kalendarier du har möjlighet att publicera i beror dels på var i organisationen du jobbar, dels på om du fått utökade behörigheter av en kalenderadministratör.

När du väl är inloggad skapar du enkelt en ny kalenderhändelse genom att i menyn längst upp välja Content -> Add content -> Event. Du kan behöva klicka på Manage först för att menyn med Content ska dyka upp.

 

Skärmklipp som visar att man kan behöva klicka på Manage för att få upp menyvalen
Man kan behöva klicka på "Manage" för att menyn ska dyka upp

 

Skärmklipp som visar var i menyn man hittar Event
Välj Event i huvudmenyn för att lägga till en kalenderhändelse

Fyll i formuläret

I formuläret som visas fyller du därefter i de uppgifter som ska visas i kalendariet. De fält som är obligatoriska att fylla i markeras i formuläret med en röd asterisk. (Mer exakta detaljer hur du fyller i de olika fälten hittar du på sidan om hur du skapar en kalenderhändelse)

Calendar ID

 

Skärmklipp som visar inställningarna för val av kalender-ID
Kalender-ID används för att välja ut vilka kalendarier som en händelse ska delas till.

Fältet Calendar ID använder du för att ange i vilka webbplatsers kalendarier som den aktuella kalenderhändelsen ska publiceras. Klicka i fältet för att få fram en lista över de kalendarier som du har behörighet att publicera i. Klicka på det kalendarium som händelsen ska publiceras i. Upprepa detta om händelsen ska publiceras i flera olika kalendarier. Det universitetsgemensamma kalendariet på lu.se har id "Lunds universitet www.lu.se".

Publicera händelsen

Nu är händelsen färdig. Klicka på Preview om du önskar göra en förhandsgranskning innan du går vidare. Klicka därefter på Spara. Om du inte ställt in någon schemaläggning så publiceras händelsen.

Observera att det det ibland kan dröja upp till en kvart innan externa besökare på webbplatserna faktiskt kan se händelsen. Det beror dels på de uppdateringsintervall som gäller för kalenderdelningsfunktionen, dels på flera lager av cache i den universitetsgemensamma webblösningen i Drupal som många webbplatser – inklusive calendar.prodwebb8.lu.se – använder.

Support

Vid frågor, vänligen kontakta servicedesk [at] lu [dot] se

Ange alltid webbplatsens eller sidans URL som ärendet gäller.