Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Administrera kalender

Du som kalenderadministratör ansvarar för vilka som kan dela till din kalender via kalenderdelningen calendar.prodwebb8.lu.se

Ge behörighet till kalenderpublicister på delningswebbplatsen

Du som har rollen som Calendar admin är den som har behörigheten att lägga till kalenderpublicister som Editors för dina kalendrar på delningssiten. Genom att göra dem till Editors får de möjligheten att välja kalendern under "Calendar ID" när de skapar händelser som ska delas till flera kalendrar samtidigt. 

För att göra personer till Editors för en kalender loggar du in på https://calendar.prodwebb8.lu.se, i menyn går du till Manage > Calendars. Tryck på "Editors" bredvid den kalender du vill lägga till användare för. Tryck på knappen "Add another editor" och skriv Lucat-ID för den användare du vill lägga till. Tryck sedan på Save

Om användaren inte går att välja så kan användaren i fråga logga in på https://calendar.prodwebb8.lu.se/user som CAS user, då skapas automatiskt en användare med behörigheten calendar writer. Efter detta kan du som admin lägga till användaren till din kalender enligt instruktionerna ovan

Hantera kalendariehändelser

Du kan redigera alla händelser som du eller någon annan skapat till din kalender. Du kan radera händelser som du själv har skapat, men du kan inte radera händelser som andra skapat i kalendrar du är administratör på.

Lägga till/ta bort kalenderadministratör

Om du vill lägga till eller ta bort administratörer för en kalender i kalenderdelningen så anmäler du det via ett formulär.

Anmälan kalenderadministratör 

Anmäl kalender till kalenderdelningen

Om du har en kalender som inte är ansluten till kalenderdelningen, så kan du göra anmälan via ett formulär.

Anmälan om ny kalender

Support

Vid frågor, vänligen kontakta Servicedesk.

E-post: servicedesk [at] lu [dot] se

Ange alltid webbplatsens eller sidans URL som ärendet gäller.