Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Skapa ett evenemang – kalenderdelning

På denna sida hittar du information om hur du loggar in, skapar, delar och publicerar ett evenemang i tjänsten för kalenderdelningen.

Logga in och skapa ett evenemang

Börja med att gå till calendar.prodwebb8.lu.se/user för att logga in. Klicka på "Inloggning för CAS" och logga in med ditt Lucat-ID:

Skärmklipp som visar inloggningsrutan i Drupal
Klicka på länken i bilden för att logga in med Lucat-ID.

Alla medarbetare vid Lunds universitet kan logga in och använda kalenderdelningen, och publicera evenemang i kalendariet på lu.se. Vilka ytterligare kalendarier du har möjlighet att publicera i beror dels på var i organisationen du jobbar, dels på om du fått utökade behörigheter av en kalenderadministratör.

När du väl är inloggad skapar du enkelt ett ny evenemang genom att i menyn längst upp välja Content -> Add content -> Event. Du kan behöva klicka på Manage först för att menyn med Content ska dyka upp.

 

Skärmklipp som visar att man kan behöva klicka på Manage för att få upp menyvalen
Man kan behöva klicka på "Manage" för att menyn ska dyka upp.

 

Skärmklipp som visar var i menyn man hittar Event
Välj Event i huvudmenyn för att lägga till ett evenemang.

Fyll i formuläret

I formuläret som visas fyller du därefter i de uppgifter som ska visas i kalendariet. De fält som är obligatoriska att fylla i markeras i formuläret med en röd asterisk. 

Mer exakta detaljer hur du fyller i de olika fälten hittar du på sidan om hur du skapar ett evenemang

Calendar ID

 

Skärmklipp som visar inställningarna för val av kalender-ID
Kalender-ID används för att välja ut vilka kalendarier som ett evenemang ska delas till.

Fältet Calendar ID använder du för att ange i vilka webbplatsers kalendarier som det aktuella evenemanget ska publiceras. Klicka i fältet för att få fram en lista över de kalendarier som du har behörighet att publicera i. Klicka på det kalendarium som evenemanget ska publiceras i. Upprepa detta om evenemanget ska publiceras i flera olika kalendarier. Det universitetsgemensamma kalendariet på lu.se har id "Lunds universitet www.lu.se".

Publicera evenemanget

Nu är evenemanget färdigt. Klicka på Preview om du önskar göra en förhandsgranskning innan du går vidare. Klicka därefter på Spara. Om du inte ställt in någon schemaläggning så publiceras evenemanget.

Observera att det det ibland kan dröja upp till en kvart innan externa besökare på webbplatserna faktiskt kan se evenemanget. Det beror dels på de uppdateringsintervall som gäller för kalenderdelningsfunktionen, dels på flera lager av cache i den universitetsgemensamma webblösningen i Drupal som många webbplatser – inklusive calendar.prodwebb8.lu.se – använder.

Relaterad information