Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Förarbete

Planering kring webbplatsens förvaltning och resurser

En webbplats kräver såväl en plan för vad den ska innehålla som en plan för hur den ska förvaltas och vilka resurser som ska avsättas för dess planering, innehållsarbete, underhåll, tillsyn av att bland annat tillgänglighets-, arkiverings- och dataskydsslagstiftning efterföljs, utbildning av webbpublicister samt framtida avveckling.

Det gör att det behövs en samsyn på ansvar och förståelse för vilka krav som ställs på verksamheten för att ha en webbplats.

Ta fram webbplatsens informationsstruktur

Innan du börjar arbeta med texter och innehåll på webbplatsen behöver du ta fram webbplatsens informationsstruktur.

Läs om metoder för att ta fram informationsstruktur i E-delegationens vägledning för webbutveckling.

Ta fram informationsstruktur

Gather Content

Ett verktyg som vi kan rekommendera för att förbereda din informationsstruktur och ditt innehåll är Gather Content. Gather Content är ett webbaserat verktyg där du kan bygga upp en klickbar informationsstruktur och förbereda webbsidornas innehåll innan du börjar arbeta i Drupal. Gather Content har bra funktioner för dig som har många personer som ska läsa och godkänna texter innan publicering. När du är klar i Gather Content kan du importera förberedda webbsidor in i Drupal, och sedan färdigställa dem där.

Support

Vid frågor, vänligen kontakta servicedesk [at] lu [dot] se

Ange alltid webbplatsens eller sidans URL som ärendet gäller.