Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Från planering till publicerad webbplats

– steg för steg

En webbplats bygger inte sig själv – och den självdör snart om du inte tar hand om den. Därför behöver alla stegen nedan gås igenom på vägen mot en webbplats i Drupal.

Om din verksamhet är intresserad av en webbplats i Drupal finns nyttig information om webblösningen i avsnittet "Om Drupal".

Nyttig information om webblösningen i avsnittet Om Drupal

 1. Det första konkreta steget på vägen mot en webbplats i Druapl är att fylla i en intresseanmälan.
  Intresseanmälan
 2. Ni blir därefter kontaktade av webbavdelningen för en diskussion om hur era behov ser ut när det gäller en närvaro på webben.
 3. Om slutsatsen blir att en webbplats är lämplig så utses webbplatsägare (vanligen verksamhetsansvarig), webbplatsadsvarig (ansvarig för det operativa arbetet med webbplatsen) och ett inflyttningsmöte arrangeras där formalia kring webbplatser i den universitetsgemensamma webblösningen i Drupal gås igenom, och ett skriftligt avtal med webbavdelningen gås igenom.
 4. Ett påskrivet avtal inskickat till webbavdelningen är en förutsättning för att gå vidare med processen.
 5. För att få tillgång till att jobba med webbplatser i Druapl måste den webbplatsansvarige gå igenom en webbaserad utbildning för administratörer i verktyget. Den webbplatsansvarige får en inbjudan till utbildningen från webbavdelningen. (Om personen redan gått utbildningen för att hen tidigare jobbat med en annan webbplats i Drupal behöver det förstås inte göras igen.)
 6. Andra personer som ska jobba med webbplatsen kan också anmäla sig till den obligatoriska utbildningen.
 7. Först då utbildningen gåtts igenom skapas webbplatsen (en så kallad prodwebb-webbplats som inte indexeras av sökmotorer), som den webbplatsansvarige får behörighet att administrera.
 8. Då den är färdigbyggd anmäls i god tid till webbavdelningen att webbplatsen ska lanseras. Då pekas den officiella domänen om till prodwebb-webbplatsen (och en del andra tekniska detaljer genomförs), som därmed blir offentlig.
  Anmäl lansering av webbplats