Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Bädda in poddar och radioklipp

Du kan bädda in poddavsnitt eller radioklipp på din webbplats i alla typer av innehållsblock där textredigeraren finns, till exempel i bodyfältet på en undersida, i en infobox eller i en textbox. Här går vi igenom hur du hämtar klippets inbäddningskod och hur du sedan lägger till koden i textredigeraren.

Innan du lägger till innehåll i form av ljud på din webbplats, är det bra om du först läser om tillgänglighet kring ljud på Medarbetarwebben.

Läs om tillgänglighet kring ljud (på Medarbetarwebben)

Hämta inbäddningskod för poddar och radioklipp

Du kan bädda in poddavsnitt eller radioklipp från externa webbplatser genom att hämta en inbäddningskod för klippet som du sedan klistrar in i textredigeraren i Drupal. Det kan se olika ut på olika webbplatser hur man hämtar inbäddningskoden, (och det är inte alla webbplatser som erbjuder detta) men det vanliga är att du öppnar klippet och sedan trycker på en "Dela" knapp och därefter kopierar en inbäddningskod.

Exempel: Hämta inbäddningskod från ljudklipp på sverigesradio.se

  1. På sverigesradio.se, öppna det ljudklipp du vill bädda in på din webbplats.
  2. Tryck på knappen "Dela
  3. Kryssa i "Dela från" och ange en tid, om du vill att klippet ska börja spela från en viss tidpunkt.
  4. Kopiera koden under "Bädda in"
  5. Följ nu instruktionerna nedan, under "Lägg till koden i textredigeraren".

Egenproducerade podcasts

För att kunna bädda in egenproducerade poddavsnitt rekommenderar vi att dessa först laddas upp på till exempel Soundcloud. Därifrån kan du hämta en inbäddningskod till klippet, som du sedan kan bädda in med HTML-läget på textredigeraren. Se instruktioner för detta nedan, under "Lägg till koden i textredigeraren".

Lägg till koden i textredigeraren

Här går vi igenom hur du lägger till inbäddningskoden i textredigeraren. Du kan lägga till ditt poddavsnitt eller radioklipp i alla innehållstyper där textredigeraren finns, som till exempel i bodyfältet på en undersida, i en infobox eller i en textbox. 

  1. Gå till textredigeraren där du vill lägga till podden eller radioklippet
  2. Se till att Text format är inställt på Full HTML (Kräver behörigheten Site admin, Site editor eller Site writer)
  3. Aktivera "Source" uppe till höger i textredigerarens verktygsfält
  4. Klistra in koden där du vill ha den. Nu kan du lämna source-läget om du vill för att se hur det blev. 
  5. Tryck på Spara

Support

Vid frågor vänligen kontakta Servicedesk.

E-post: servicedesk [at] lu [dot] se (servicedesk[at]lu[dot]se)

Ange alltid webbplatsens eller sidans URL för vilken ärendet gäller.