Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Så ändrar du alt-texten

– oavsett var bilden publiceras

En bildtext kan behöva vara olika beroende på i vilket sammanhang en bild publiceras. Alternativtexten beskriver däremot själva innehållet i bilden, och bestäms därför direkt för själva bilden.

När du i textredigeraren högerklickar på bilden och väljer "Edit Media Embed Button" så kommer du till inställningarna "Embed media item". De gäller inställningarna för bilden i just det här sammanhanget. Du kan lägga i samma bild på en annan sida eller artikel och vill kanske då ha annan bildtext.

Alt-texten ska beskriva hur bilden ser ut i sig själv. För att komma till inställningarna för själva bilden klickar du på länken under rubriken "Selected entity".

Nu öppnas i alla fall i Chrome en ny flik där bilden visas, då i View-läget. Klicka på Edit. Här finns möjligheten att ange en "Alternative text".

(Du kan också ange en global bildtext som används i de fall då inte en lokal bildtext anges för det specifika sammanhanget.)

Support

Vid frågor vänligen kontakta Servicedesk.

E-post: servicedesk [at] lu [dot] se (servicedesk[at]lu[dot]se)

Ange alltid webbplatsens eller sidans URL för vilken ärendet gäller.