Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Så ändrar du alt-texten

– oavsett var bilden publiceras

En bildtext kan behöva vara olika beroende på i vilket sammanhang en bild publiceras. Alternativtexten beskriver däremot själva innehållet i bilden, och bestäms därför direkt för själva bilden.

När du i textredigeraren högerklickar på bilden och väljer "Edit Media Embed Button" så kommer du till inställningarna "Embed media item". De gäller inställningarna för bilden i just det här sammanhanget. Du kan lägga i samma bild på en annan sida eller artikel och vill kanske då ha annan bildtext.

Alt-texten ska beskriva hur bilden ser ut i sig själv. För att komma till inställningarna för själva bilden klickar du på länken under rubriken "Selected entity".

Nu öppnas i alla fall i Chrome en ny flik där bilden visas, då i View-läget. Klicka på Edit. Här finns möjligheten att ange en "Alternative text".

(Du kan också ange en global bildtext som används i de fall då inte en lokal bildtext anges för det specifika sammanhanget.)

Support

Vid frågor, vänligen kontakta Servicedesk.

E-post: servicedesk [at] lu [dot] se

Ange alltid webbplatsens eller sidans URL som ärendet gäller.