Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Intern information

Vi på webbavdelningen får många frågor om intranät. Det korta svaret är att vi inte har något sådant. Det lite längre svaret är att det beror på.

Det har visat sig att olika personer menar olika saker med intranät. Somliga syftar på en elektronisk anslagstavla, somliga på möjligheten att dela dokument – medan andra syftar på alltihop samtidigt.

På Lunds universitet har vi inget universitetsgemensamt intranät där bara den som är inloggad och är uppkopplad mot det nätet kommer åt webbplatser och olika funktioner.

I stället har vi en rad olika separata tjänster som man loggar in på då man behöver dem, exempelvis Primula, Lucat och Ladok. Vi har också "internwebbar", men de är interna i den meningen att informationen där främst är intressant för dem som jobbar här – men även externa besökare kan komma åt dem. Det gäller exempelvis Medarbetarwebben och Ekonomiwebben.

Gör intresseanmälan

Den verksamhet som behöver en internwebb i den meningen kan göra en intresseanmälan på precis samma sätt som då man beställer en vanlig webb i den universitetsgemensamma webblösningen i Drupal.

Det finns en särskild mall framtagen för interna webbplatser.

Här finns formuläret för att göra intresseanmälan

Bädda in dokument

På en ny sida i Drupal-lathunden berättar vi också om hur man kan bädda in dokument från LU Box på sajten. Dokument kan delas på olika sätt, men om man delar det så att det krävs att man loggar in med sitt Lucat-id, så uppnår man "intranätseffekten" att informationen bara går att komma åt för universitetets anställda.

Läs här om hur man bäddar in dokument från LU Box

Dölj en sida för sökmotorer

Det finns också inställningsmöjligheter man kan göra för att en sida inte ska indexeras av sökmotorer, varken vår interna eller externa som Google.

Läs mer här om hur man gör sidan osynlig för sökmotorer