Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

RSS-flöde

På webbplatsen kan man använda RSS-flöden från externa webbsidor, eller använda egna RSS-flöden med eget innehåll.

Ett RSS-flöde kan placeras i en "Info box" i layoutläget på till exempel en undersida (page).

Lägga till RSS-flöde i en infobox

Här går vi igenom hur du lägger till ett RSS-flöde i en infobox. Information om hur du hittar olika RSS-flödens URL:er hittar du i styckena längre ner. 

  1. Kopiera RSS-flödets URL. T.ex: http://www.aftonbladet.se/nyheter/rss.xml
  2. Gå till den info box där du vill att RSS-flödet skall presenteras.
  3. Öppna fliken "RSS settings" längst ner, klistra in URL-adressen i fältet Url.
  4. Anpassa inställningarna för hur du vill att flödet skall presenteras. I textfältet "Item count" kan du välja hur många inlägg som skall synas. Välj vilken information som skall visas under "Display". Om flödet ska visa evenemang, så rekommenderar vi att du endast kryssar i "Title" och "Description". Detta eftersom "Date" visar datum för när evenemanget skapades, och inte datum för när evenemanget inträffar.
  5. Spara

När du har sparat kommer inte RSS-flödet att visas på en gång. RSS-flödet uppdateras var 15:e minut (det kan ta upp till en halvtimme innan ett nytt RSS-flöde visas).

RSS från extern webbsida

 Webbsidor med innehåll som stödjer RSS är oftast markerade med en ikon:

RSS-ikon

Genom att klicka på denna ikon får man upp RSS-flödet i sin webbläsare eller RSS-läsare, och kan då kopiera RSS-flödets URL. 

Läs guiden "Lägga till RSS-flöde i en infobox" ovan, för instruktioner om hur du lägger till RSS-flödet på din webbplats.

RSS från nyhetssidan och kalendariet i Drupal

Du kan lägga till RSS-flöden för att presentera artiklar från nyhetssidan (/news), kommande evenemang (från sidan /calendar) och pågående evenemang (från sidan /calendar/ongoing-events). 

Gå in på respektive sida, och tryck på RSS-ikonen uppe till höger. Genom att klicka på denna ikon får du upp RSS-flödet i din webbläsare eller RSS-läsare, och kan då kopiera RSS-flödets URL.

Bild av pågående evenemang på lu.se.
Uppe till höger ser du ikonen till RSS-flödet

Exempel på URL:er till RSS-flöden: 

Nyheter: https://lathunden.prodwebb8.lu.se/news/rss

Kommande evenemanghttps://lathunden.prodwebb8.lu.se/calendar/rss

Pågående evenemanghttps://lathunden.prodwebb8.lu.se/calendar/ongoing-events/rss

Läs guiden "Lägga till RSS-flöde i en infobox" ovan, för instruktioner om hur du lägger till RSS-flödet på din webbplats.

Om du istället vill skapa flöden till artiklar eller evenemang av specifika kategorier eller taggar, så kan du läsa hur du tar reda på dessa RSS-flödens URL:er på sidan RSS-flöde av kategorier och taggar.

Support

Vid frågor vänligen kontakta Servicedesk.

E-post: servicedesk [at] lu [dot] se

Ange alltid webbplatsens eller sidans URL för vilken ärendet gäller.