Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

RSS-flöde av kategorier och taggar

Man kan skapa ett RSS-flöde av många olika innehållstyper som är kopplade till en kategori eller tagg i Drupal, så som kalendariehändelser, undersidor, nyhetsartiklar och personliga sidor.

Läs mer om taggning och taxonomi

Information om hur du lägger till RSS-flöden hittar du på sidan RSS-flöde. Där hittar du också information om hur man tar reda på URL:er till vanliga typer av RSS-flöden.

Läs mer om RSS-flöde

För att skapa ett eget RSS-flöde av en kategori eller tagg i Drupal, behöver man ta reda på URL:en till kategorins eller taggens RSS-flöde.

Kalendariekategorier och sekundära kategorier

För kategorier och sekundära kategorier som är kopplade till kalendariehändelser ser URL:en ut så här: webbplatsens URL/calendar/rss/nod-ID, där nod-id motsvarar kategorins nod-id.

Exempel: https://lathunden.prodwebb8.lu.se/calendar/rss/3

Tänk på att detta RSS-flöde endast visar kommande evenemang.

Filtaggar, kategorier till personliga sidor och vanliga taggar

För övriga taggar ser URL:en ut på detta sätt: webbplatsens URL + /taxonomy/term/nod-ID/feed, där nod-ID motsvarar taggens nod-ID. 

Exempel: https://lathunden.prodwebb8.lu.se/taxonomy/term/105/feed

Hämta RSS-flödets URL med hjälp av RSS-ikonen

Det enklaste sättet att få tag på rätt URL till ditt RSS-flöde är att följa dessa steg:

 1. I menyn, gå till Taxonomy (du måste vara site admin för att komma åt denna) och välj den typ av kategori eller tagg du vill skapa RSS-flöde av.
 2. Tryck på den kategori eller tagg du vill skapa RSS-flöde av. 
 3. Längst ner på sidan hittar du nu en RSS-ikon (se nedan). Tryck på den, så öppnas RSS-flödet och du kan kopiera den sidans URL. T.ex. https://lathunden.prodwebb8.lu.se/taxonomy/term/105/feed
 4. Instruktioner om hur du lägger till RSS-flödet på din webbplats hittar du på sidan RSS-flöde.
RSS-ikon

Konstruera RSS-URL manuellt

Ta reda på nod-ID för kategori eller tagg

 1. I menyn, gå till Taxonomy och välj den typ av kategori eller tagg du vill skapa RSS-flöde av.
 2. I listan med kategorier/taggar, håll muspekaren över den kategori eller tagg du vill skapa RSS-flöde av. Nere till vänster (om du använder Chrome eller Firefox) ser du då nod-ID. URL:en som visas där kan se ut så här: https://lathunden.prodwebb8.lu.se/calendar/rss/3, och det är alltså "3" i detta fall som är nod-ID. Ett annat sätt att ta reda på nod-ID är att öppna kategorin eller taggen, och därefter titta uppe i URL-fönstret vilket nod-ID det slutar på. 

Skapa URL med kategorins eller taggens nod-ID

 1. Skapa URL till ditt RSS-flöde genom att sätta ihop webbsidans URL + /taxonomy/term/nod-ID/feed för taggar. T.ex. https://lathunden.prodwebb8.lu.se/taxonomy/term/67/feed

  Eller för kategorier kopplade till kalendariehändelser: webbplatsens URL/calendar/rss/nod-ID
   
 2. Testa att RSS-flödet fungerar genom att öppna URL:en i webbläsaren.

Instruktioner om hur du lägger till RSS-flödet på din webbplats hittar du på sidan RSS-flöde.

Support

Vid frågor vänligen kontakta Servicedesk.

E-post: servicedesk [at] lu [dot] se

Ange alltid webbplatsens eller sidans URL för vilken ärendet gäller.