Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Hitta nod-id

I vissa situationer kan det underlätta att veta vilket nod-id en undersida har. Det kan till exempel vara när du ska skapa en intern länk och du har flera sidor med samma namn. Nod-id finns bara på sidor och inte på filer.

Nedan listas några olika sätt att få fram en sidas nod-id på. Alla sätten fungerar lika bra – välj det som passar dig bäst.

  • För muspekaren över knappen "Clone" då du är på den sida du vill veta nod-id för. Nod-id framgår av url:en som visas nere i hörnet i webbläsaren.
  • Under Settings > Manage URL:s > URL aliases kan du söka fram en sida genom att skriva den aktuella sidans sista del av URLen. Till exempel för att få fram denna sidas nod-id: https://lathunden.prodwebb8.lu.se/skapa-webbplatsens-innehall/lankar söker du på: /skapa-webbplatsens-innehall/lankar
  • Om du går till Settings > Manage URL:s > URL redirects > Add redirect och sedan söker efter aktuell sida i fältet ”To”, så dyker det upp ett nummer inom parentes. Det är det numret som är sidans nod-id. 
  • Om du tittar på en sidas källkod (genom att högerklicka, och välj "View Page Source" i Firefox eller "Visa sidkälla" i svensk Chrome) så kan du utläsa nod-id vid taggen ”shortlink” (sök efter "shortlink" i källkoden).