Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Hitta nod-id

I vissa situationer kan det underlätta att veta vilket nod-id en undersida har. Det kan till exempel vara när du ska skapa en intern länk och du har flera sidor med samma namn. Nod-id finns bara på sidor och inte på filer.

Nedan listas några olika sätt att få fram en sidas nod-id på. Alla sätten fungerar lika bra – välj det som passar dig bäst.

  • För muspekaren över knappen "Clone" då du är på den sida du vill veta nod-id för. Nod-id framgår av url:en som visas nere i hörnet i webbläsaren.
  • Under Settings > Manage URL:s > URL aliases kan du söka fram en sida genom att skriva den aktuella sidans sista del av URLen. Till exempel för att få fram denna sidas nod-id: https://lathunden.prodwebb8.lu.se/skapa-webbplatsens-innehall/lankar söker du på: /skapa-webbplatsens-innehall/lankar
  • Om du går till Settings > Manage URL:s > URL redirects > Add redirect och sedan söker efter aktuell sida i fältet ”To”, så dyker det upp ett nummer inom parentes. Det är det numret som är sidans nod-id. 
  • Om du tittar på en sidas källkod (genom att högerklicka, och välj "View Page Source" i Firefox eller "Visa sidkälla" i svensk Chrome) så kan du utläsa nod-id vid taggen ”shortlink” (sök efter "shortlink" i källkoden).