Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Taggning och taxonomi

Taxonomi i Drupal låter dig organisera webbplatsens innehåll med hjälp av kategorier och taggar.

Som site admin hittar du de olika kategorierna och taggarna i menyn under "Taxonomy". I menyn "Taxonomy" kan du organisera och redigera befintliga kategorier och taggar, samt skapa nya eller radera dem.

På sidorna om respektive innehållstyp kan du läsa mer om hur du ställer in kategorier eller taggar för just den innehållstypen. Du kan till exempel läsa mer om det på sidorna: 

Med hjälp av kategorier och taggar kan du till exempel skapa egna RSS-flöden som endast visar innehåll från den kategori eller tagg du valt.

Läs mer om RSS-flöden

Olika typer av taggar och kategorier

Det finns följande typer av taggar och kategorier i menyn "Taxonomy":

Tags

De taggar som visas här är de som visas som fritexttaggar (free text tags) i artiklar, på vanlig sidor och personliga sidor. Fritexttaggar syns inte på sidorna för besökaren, men kan användas till att sortera innehåll för den som administrerar webbplatsen, och även för att lista innehåll av en viss tagg i ett RSS-flöde.

File tag

Dessa taggar används till att kategorisera bilder, dokument och filmklipp. Dessa är till för att de som administrerar webbplatsen lättare ska hitta bland sina filer, och är inget som syns för besökaren. 

Personal page categories

Dessa kategorier används på personliga sidor för att sortera personal i olika kategorier. Det går sedan att sortera personlistan (/peoplelist) efter dessa kategorier. Du kan till exempel skapa kategorier för personalen på din avdelning för att göra automatiska listor över era personliga sidor för kanske doktorander eller administrativ personal.

Calendar categories

Dessa kategorier används för kalenderhändelser. På alla webbplatser ingår en del kalenderkategorier från början, men det är möjligt att skapa egna lokalt här också. Eftersom kalenderkategorierna är samma på de olika webbplatserna, och ska fungera i kalenderdelningen, så har du inte behörighet att själv radera dessa. Om du behöver radera en kategori som du själv har skapat, kan du kontakta Servicedesk (servicedesk [at] lu [dot] se (servicedesk[at]lu[dot]se)). 

Calendar secondary categories

Kalenderhändelser kan ha ytterligare en kategori kopplad till sig.

Support

Vid frågor vänligen kontakta Servicedesk.

E-post: servicedesk [at] lu [dot] se (servicedesk[at]lu[dot]se)

Ange alltid webbplatsens eller sidans URL för vilken ärendet gäller.