Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

RSS-flöde av kategorier och taggar

Man kan skapa ett RSS-flöde av många olika innehållstyper som är kopplade till en kategori eller tagg i Drupal, så som kalendariehändelser, undersidor, nyhetsartiklar och personliga sidor.

Läs mer om taggning och taxonomi

Information om hur du lägger till RSS-flöden hittar du på sidan RSS-flöde. Där hittar du också information om hur man tar reda på URL:er till vanliga typer av RSS-flöden.

Läs mer om RSS-flöde

För att skapa ett eget RSS-flöde av en kategori eller tagg i Drupal, behöver man ta reda på URL:en till kategorins eller taggens RSS-flöde.

Kalendariekategorier och sekundära kategorier

För kategorier och sekundära kategorier som är kopplade till kalendariehändelser ser URL:en ut så här: webbplatsens URL/calendar/rss/nod-ID, där nod-id motsvarar kategorins nod-id.

Exempel: https://lathunden.prodwebb8.lu.se/calendar/rss/3

Tänk på att detta RSS-flöde endast visar kommande händelser.

Filtaggar, kategorier till personliga sidor och vanliga taggar

För övriga taggar ser URL:en ut på detta sätt: webbplatsens URL + /taxonomy/term/nod-ID/feed, där nod-ID motsvarar taggens nod-ID. 

Exempel: https://lathunden.prodwebb8.lu.se/taxonomy/term/105/feed

Hämta RSS-flödets URL med hjälp av RSS-ikonen

Det enklaste sättet att få tag på rätt URL till ditt RSS-flöde är att följa dessa steg:

 1. I menyn, gå till Taxonomy (du måste vara site admin för att komma åt denna) och välj den typ av kategori eller tagg du vill skapa RSS-flöde av.
 2. Tryck på den kategori eller tagg du vill skapa RSS-flöde av. 
 3. Längst ner på sidan hittar du nu en RSS-ikon (se nedan). Tryck på den, så öppnas RSS-flödet och du kan kopiera den sidans URL. T.ex. https://lathunden.prodwebb8.lu.se/taxonomy/term/105/feed
 4. Instruktioner om hur du lägger till RSS-flödet på din webbplats hittar du på sidan RSS-flöde.
RSS-ikon

Konstruera RSS-URL manuellt

Ta reda på nod-ID för kategori eller tagg

 1. I menyn, gå till Taxonomy och välj den typ av kategori eller tagg du vill skapa RSS-flöde av.
 2. I listan med kategorier/taggar, håll muspekaren över den kategori eller tagg du vill skapa RSS-flöde av. Nere till vänster (om du använder Chrome eller Firefox) ser du då nod-ID. URL:en som visas där kan se ut så här: https://lathunden.prodwebb8.lu.se/calendar/rss/3, och det är alltså "3" i detta fall som är nod-ID. Ett annat sätt att ta reda på nod-ID är att öppna kategorin eller taggen, och därefter titta uppe i URL-fönstret vilket nod-ID det slutar på. 

Skapa URL med kategorins eller taggens nod-ID

 1. Skapa URL till ditt RSS-flöde genom att sätta ihop webbsidans URL + /taxonomy/term/nod-ID/feed för taggar. T.ex. https://lathunden.prodwebb8.lu.se/taxonomy/term/67/feed

  Eller för kategorier kopplade till kalendariehändelser: webbplatsens URL/calendar/rss/nod-ID
   
 2. Testa att RSS-flödet fungerar genom att öppna URL:en i webbläsaren.

Instruktioner om hur du lägger till RSS-flödet på din webbplats hittar du på sidan RSS-flöde.

Support

Vid frågor, vänligen kontakta Servicedesk.

E-post: servicedesk [at] lu [dot] se

Ange alltid webbplatsens eller sidans URL som ärendet gäller.