Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Sid- och innehållstyper

Med hjälp av undersidor (som i Drupal kallas "Page"), bygger du upp grunden i din webbplats informationsstruktur. Artiklar, personliga sidor och evenemang ger ytterligare funktionalitet.

Vanliga sidtyper

 • Grunden för din webbplats lägger du med hjälp av vanliga sidor som bygger informationsstrukturen som ger upphov till menyträdet.
   
 • Artiklar används för nyhetsmaterial och skapar tillsammans ett nyhetsflöde som dels syns i nyhetslistan, dels i nyhetsboxen som passar bra exempelvis på en startsida.
   
 • Evenemang bygger tillsammans upp ett kalendarium med evenemang, föreläsningar, seminarier etcetera. En del av kalendariet kan visas i en box som passar bra på en startsida.
   
 • Personliga sidor har automatiska kopplingar till både Lucat och Lucris så att de kan visas aktuell uppdaterad forningsoutput. Genom att koppla kategorier till dem får du enkelt upp listningsar av personalkategorier utan att behöva hantera det manuellt.

Hitta ditt innehåll

När du är inloggad på webbplatsen går du till Manage -> Content -> List all content

Här visas allt innehåll på webbplatsen som du har behörighet att se. Här finns också några olika flikar för olika typer av innehåll, vilket innehåll som visas beror på vilken behörighet du har. Här finns även möjligheten att lägga till nytt innehåll via knappen "Add content".

Du kan filtrera på följande:

 • Title: Om du minns titeln eller delar av den kan du skriva den här.

 • Content type: Välj vilken typ av innehåll du letar efter, till exempel Article, Page eller Info box.

 • Status: Välj om det är publicerat eller opublicerat innehåll. 

 • Author: Om du vet vem som skapade innehållet kan du skriva personens lucatID här.

 • Free text tags: Här kan du söka på fritexttaggar om sådana lagts på objektet.

Tryck på "Filter" för att filtreringen ska slå igenom, eller "Reset" för att rensa din filtrering. Du kan trycka på de olika rubrikerna i listan för att sortera kolumnerna i fallande och stigande ordning. 

Moderated content

Under fliken "Moderated content" visas sådant som är sparat som utkast.

Schemalagd

Under fliken "Schemalagd" visas innehåll som har datum inställt för publicering eller avpublicering. Där kan du också skaffa dig en viss överblick över hur planeringen för webbplatsen i framtiden ser ut, eller gå in och ändra i schemaläggningen om det skulle behövas.

Support

Vid frågor vänligen kontakta Servicedesk.

E-post: servicedesk [at] lu [dot] se (servicedesk[at]lu[dot]se)

Ange alltid webbplatsens eller sidans URL för vilken ärendet gäller.

Hjälpte den här informationen dig?