Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Layoutläget och innehållsboxar

I layoutläget kan du lägga till innehåll på sidornas högerspalt, men också lägga till ytterligare innehåll på höjden genom att använda sektioner. I layoutläget kan du även skapa temablock och mosaikblock på landningssidor.

Layoutläget gör det möjligt att skapa så kallade temablock och mosaikblock på start- och ingångssidor (landing pages). Det går även att, till viss del, arbeta med layout på vanliga sidor och i artiklar, för att få ett lite mer dynamiskt utseende.

Att jobba med layoutläget kräver både kunskap och omdöme. När du arbetar med layout är det lätt hänt att ditt innehåll blir rörigt och svårt att ta till sig om du lägger till för många element. "Less is more" är helt enkelt ett bra visdomsord att ha med sig här. 

Vi har tagit fram två olika guider, en guide som visar hur du arbetar i layoutläget och en guide som beskriver alla innehållsboxar det finns.

Support

Vid frågor vänligen kontakta Servicedesk.

E-post: servicedesk [at] lu [dot] se

Ange alltid webbplatsens eller sidans URL för vilken ärendet gäller.