Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Drupalutbildning för webbpublicister

– lär dig nätbaserat i din egen takt

Du som ska publicera på webbplatser i den universitetsgemensamma webblösningen i Drupal måste för att få behörighet till en webbplats genomgå en obligatorisk utbildning.

Anmäl dig till kursen

  1. Du kan anmäla dig till kursen i Canvas med ditt Lucat-ID.
    Klicka här för att logga in i Canvas med ditt Lucat-ID och automatregistrera dig på kursen
     
  2. När du är inne i Canvas så tryck på den bruna knappen "Enrol in course" uppe till höger.

Observera att om du anmäler dig till kursen så förutsätts du ha kontakt med en webbplatsansvarig för en webbplats som det finns konkreta planer på att du ska jobba med.

Hör också av dig till Drupalutbildningen (drupalutbildning [at] kommunikation [dot] lu [dot] se) om du har andra frågor om utbildningen. Lycka till!

Få behörighet till webbplatsen du ska arbeta med

När du slutfört utbildningen får du ett automatgenererat e-brev från lärplattformen Canvas som visar att du är klar med kursen. Det mejlet ska du vidarebefordra till den webbplatsansvarige för att visa att du slutfört utbildningen. Det är den webbplatsansvarige som då ger dig rätt behörighet till webbplatsen.

Tänk på att ha notifieringsinställningarna i Canvas inställda så att du faktiskt får bekräftelsemejlet. Om du inte skulle få något bekräftelsemejl trots att du klarat kursen – hör av dig till Drupalutbildningen (drupalutbildning [at] kommunikation [dot] lu [dot] se) så löser vi det.

Support

Vid frågor vänligen kontakta Servicedesk.

E-post: servicedesk [at] lu [dot] se

Ange alltid webbplatsens eller sidans URL för vilken ärendet gäller.

Hjälpte den här informationen dig?