Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Drupalutbildning för webbpublicister

– lär dig nätbaserat i din egen takt

Du som ska publicera på webbplatser i den universitetsgemensamma webblösningen i Drupal måste för att få behörighet till en webbplats genomgå en obligatorisk utbildning.

För information om den engelska utbildningen, gå till sidan om drupalutbildning på engelska.

Du som läser detta förutsätts ha kontakt med en webbplatsansvarig för en webbplats som det finns konkreta planer på att du ska jobba med.

Då du slutfört utbildningen får du ett automatgenererat e-brev från lärplattformen Canvas som visar att du är klar med kursen.

Den sista uppgiften i kursen (som du bara kommer åt om du klarat de tidigare uppgifterna) är att svara "ja" på att du är klar med kursen. Det är att du klarat den uppgiften som mejlet visar. Det mejlet ska du sedan vidarebefordra till den webbplatsansvarige för att visa att du slutfört utbildningen. Den webbplatsansvarige ger dig då rätt behörighet till webbplatsen.

Klicka här för att logga in i Canvas med ditt Lucat-ID och automatregistrera dig på kursen.

Tänk på att ha notifieringsinställningarna i Canvas inställda så att du faktiskt får bekräftelsemejlet. Om du inte skulle få något bekräftelsemejl trots att du klarat kursen – hör av dig till drupalutbildning [at] kommunikation [dot] lu [dot] se så löser vi det.

Hör också av dig till samma adress om du har andra frågor om utbildningen.

Lycka till!

Support

Vid frågor, vänligen kontakta servicedesk [at] lu [dot] se

Ange alltid webbplatsens eller sidans URL som ärendet gäller.