Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

6 tips på hur du enkelt optimerar ditt innehåll för sökmotorer

Bokstäver S, E och O. Foto.

Sökmotoroptimering (SEO) är avgörande för att attrahera fler och rätt besökare till din webbplats och förbättra dess synlighet på webben. Genom att optimera ditt innehåll kan du förbättra din webbplats rankning på sökmotorer som Google och således attrahera fler besökare. I den här artikeln listar vi några tips på hur du sökmotoroptimerar ditt innehåll och förbättrar användarupplevelsen.

1. Använd dig av nyckelord och var strategisk

Nyckelord är ord och fraser som människor använder när de söker efter information på webben. Genom att använda nyckelord på ett bra sätt i ditt innehåll ökar du chanserna för att just din webbplats visas i sökresultaten och att din målgrupp hittar din webbplats när de söker efter information. Utgå från ett besökarperspektiv när du väljer dina nyckelord. Hur skulle en person ur din målgrupp beskriva ditt ämne? När du identifierat dina nyckelord - använd dem där det är naturligt, logiskt och passar. Utomordentligt bra ställen att placera nyckelord är i rubriker, taggar, ingresser, bildtexter och i brödtexten.

2. Skapa kvalitativt och informativt innehåll

Det lönar sig att lägga ner tid och energi på sitt innehåll. Välskrivna, informativa och relevanta texter som har ett värde för dina besökare kommer med högre sannolikhet också att ranka högre i sökmotorer. Fokusera på din målgrupp, ha ett genomtänkt syfte och ett välformulerat huvudbudskap som erbjuder en lösning på din besökares problem eller behov och svara på de frågor dina besökare kan tänkas ha.

3. Strukturera ditt innehåll och formatera rubriker rätt

En logisk struktur och användning av rubriktaggar som H1, H2, H3 och så vidare är helt avgörande för hur väl din webbplats syns i sökmotorer. När ditt innehåll är strukturerat och rätt formaterat underlättar det för sökmotorer att förstå informationshierarkin i ditt innehåll.

4. Använd både interna och externa länkar

Genom att länka internt mellan webbplatsens sidor och externt till andra webbplatser gör du det enklare för sökmotorer att förstå sambandet och relationen mellan olika sidor på din webbplats och i relation till andra webbplatser.

5. Optimera bilder

Genom att se till så att dina bilder har informativa filnamn, alt-texter och bildtexter kan du öka chanserna för att din webbplats även rankar högre i bildsökningar.

6. Gör din webbplats 'mobile-friendly'

Allt fler människor använder mobiltelefoner och andra mindre skärmar när de besöker webbplatser. Säkerställ att dina besökare får en bra användarupplevelse när de besöker din webbplats genom att disponera ditt innehåll så att det viktigaste hamnar högst upp. Tänk bort vänster till höger och tänk uppifrån och ner. När din webbplats är 'mobile-friendly' ökar också chanserna för att ranka högre i sökmotorer.

SEO bidrar till en tillgängligare och mer användarvänlig webbplats

Sammanfattningsvis kan du alltså genom att följa våra enkla tips optimera ditt innehåll för sökmotorer och attrahera fler och rätt besökare. Du ökar också tillgängligheten på din webbplats och erbjuder en bättre upplevelse för dina användare.